• Home
 • Nieuws
 • Optredens
 • About
 • Video
 • Muziek
 • Foto’s
 • Boekingsinformatie
 • 22 
  Mar 2010 

  Jannespop: nu nog ‘n goed programma

  Door Henny Haggeman

  ULFT – Jannespop heeft alle ingrediënten in zich om uit te groeien tot een Achterhoeks festival met allure: een toplocatie (de Drufabriek in Ulft met drie podia), een naam die klinkt als een klok en een meer dan ontroerende historie (het 3-jarige jochie Jannes dat de strijd tegen kanker verliest). Als nu de organisatie ook nog durft een echt spannend programma te presenteren, dan wordt Jannespop het kleine – én overdekte – broertje van Huntenpop.

  Jannespop werd vorig jaar voor het eerst gehouden om geld in te zamelen, om zo de ouders van Jannes te ondersteunen in de – uiteindelijk vruchteloze – strijd van hun zoontje. De bands speelden gratis en met de entreegelden werden de ouders ondersteund. Een principe dat niet is veranderd in de versie van 2010: de opbrengst gaat naar de stichting Jannes Slutter, die gezinnen ondersteunt met ernstig zieke kinderen.

  Zaterdagmiddag en -avond stonden in de Drufabriek ruim twintig bands op drie podia. De Sjonnies uit Nijmegen waren op papier de meest aansprekende band en verwachtingsvol stroomde rond half elf de theaterzaal vol. Maar De Sjonnies zijn De Sjonnies niet meer. Ronnie Ruysdael heeft de band verlaten. De nieuwe zanger Harm kan vooralsnog niet in de schaduw van Ruysdael staan. Omdat De Sjonnies op prime time stonden, sloeg het festival wat dood. Een groot deel van het publiek – dat pas ‘s avonds redelijk massaal (er waren achthonderd betalende bezoekers) de weg naar de Dru vond – miste Boh Foi Toch, JennBBlues en Diggeth. Deze aansprekende bands stonden al in de middag en vooravond geprogrammeerd.

   Hoogtepunt voor de avondbezoeker was opmerkelijk genoeg Blinde Ed, de rauwe rockversie van Stevie Wonder. Ed begeleidt zichzelf enkel op een voorgeprogrammeerde synthesizer en speelde zaterdagavond het Schaflokaal in z’n eentje plat. Hoeveel de benefiet heeft opgebracht was gisteren nog niet bekend.

  Bron: De Gelderlander

  1. Blinde Ed says:

   Ik ben blij met de positieve recensie maar dit commentaar is wat mij betreft wat kort door de bocht. Maroeska (de manager) en ik hebben een hoop goede bands gezien waaronder Huphter, the Sexy Motherfuckers, Alan Gascoine Trio. Nix mis mee.
   En nog wat, ik speel LIVE. Hoezo voorgeprogrammeerd?