25 
Jan 2015 

Fotograaf Stan Bouman in het zonnetje

Als artiest heb ik veel plezier van de fantastische foto’s die fotograaf Stan Bouman ter beschikking heeft gesteld. Op de cover van mijn single Angie, op mijn site en op Facebook staan foto’s zijn van zijn hand. De man heeft talent, de foto’s zijn uit de losse hand geschoten, gewoon tijdens een optreden. Reden genoeg om hem in het zonnetje te zetten. Klik hier voor een kijkje op zijn site!23 
Jan 2015 

Nieuwjaar enzo…..

Hoi iedereen,
Om te beginnen een gelukkig 2015. Ook dit jaar doe ik weer de nodige optredens, en liggen er een aantal plannen op de kast. Dus houd de website in de gaten.
De laatste ontwikkelingen waarover wij je nog niet bericht hebben zijn dat ik iedere maand een stukje schrijf in het informatieblad van Hooglanderveen de Hik.
Ook maar ik sinds september radio met verstandelijk gehandicapten op Bartimeus Doorn.
We gaan de stukjes binnenkort ook op de site publiceren, en we gaan kijken of we toestemming krijgen om een link op de site te plaatsen naar de radio-uitzendingen. Ook dit word dus vervolgt.
Zoals je ziet zijn we druk bezig de site weer nieuw leven in te blazen, mocht jij nog leuke foto’s hebben van optredens, of ander materiaal waar jij van denkt dat het bruikbaar is voor onze site mail het dan gerust door
Ed


07 
Jan 2015 
06 
Jan 2013 

Jamsession met Blinde Ed in Café Vue Grandige – Hilversum

Pak je gitaar, mondharp en neusfluit onder je arm en Jam mee!


31 
Dec 2012 

Ja, ik treed nog op!!!

Hoi Allemaal,

Even een bericht ter geruststelling.
Het is al een tijdje rustig op mijn site.
Niet omdat ik gestopt ben, zoals sommigen vermoeden, maar omdat ik druk ben met andere dingen.
Optredens kondig ik aan via Twitter :

Hopelijk tot snel!
Groeten, Ed


22 
Sep 2011 
13 
Sep 2011 

21/9 Opname TV Oranje Showflits

Een goede artiest promoot zichzelf dus wij gaan lekker aan de slag bij TV Oranje op 21 september


10 
Sep 2011 

Partycrashen afterparty Appelpop – Hexagon Tiel

Surprise act tijdens de afterparty, kon ik niet onderuit nadat DJ Martin van Kessel het voor de 9999999ste keer vroeg ;)


09 
Sep 2011 

Artikel op de Veronica site na het optreden op 9 sept.

Wát een respect verdient @BlindeEd voor z’n optreden bij @RickvanV!!

10 september 2011 | Author Jaap Kansloos

Doorgaans plaatsen we op deze site slechts uitzendingen in volledige danwel geknipte vorm, maar ditmaal zijn we ècht onder de indruk geraakt van Ed: Een éénmans-band, die middels z’n keyboard, volledige bands weet te reproduceren!
Wat weet deze bijzondere man virtuoos elk gevraagd nummer op een sublieme wijze ten gehore te brengen!
Slechts gewapend met z’n keyboard, weet Blinde Ed op een absoluut unieke manier, elke luisteraar met z’n vakkennis te charmeren!
Niet het feit dat Ed blind is, “greep” ons, maar het oeverloze genre van muzieknummers die deze “vakidioot”, op elk gevraagd moment weet op te hoesten, vonden we zéer bijzonder, waardoor we deze extra posting absoluut gerechtvaardigd vinden, om buiten de uitzendingen (die uiteraard terug te luisteren zijn op deze website), nog even op een extra, of aparte manier de aandacht te vestigen op @BlindeEd!
Wij als beheerders van de website, mogen alleen maar hopen, dat Ed op een gelijkwaardige manier heeft genoten van z’n bezoek in de studio bij Rick, als hoe hij ons heeft laten genieten van zijn muziek!
Het was een zéér memorabel optreden (en hopelijk mogen we (binnenkort) nog vaker genieten van deze virtuoos)!!
(NOTE to Ed: “normaal” is onze Geknipte Versie, zelden langer dan een uur, maar middels jouw bijdragen (die we simpelweg er niet uit KONDEN slopen in de *muziekloze versie*, omdat het simpelweg TE lekker klonk om jouw muziek eruit te slopen) weet je te veroorzaken, dat we na jouw optreden bij Rick, zelfs in de *korte versie* niet binnen de anderhalf uur konden komen qua bestandgrootte).
Deze man verdient het respect wat hem toekomt!! (Hopelijk mogen we middels onze website daar een bijdrage aan leveren!)


09 
Sep 2011 

Live bij Radio Veronica, Rick van Velthuysen en 3FM Giel

Ed gaat op toernee door het Gooi, allereerst is hij te Gast bij Radio Veronica in het programma van Rick van Velthuysen van 21.00 tot 24.00 uur en daarna rijdt hij door naar 3FM waar hij te gast is bij Giel Beelen


07 
Sep 2011 

Exclusieve singlepresentatie van Blinde Ed op 7 September met Mooi Wark, Alex, Huub Peters, DJ B&No en meerrrrrrrrrrr

 Woensdag 7 september brengt de Amersfoortse zanger Blinde Ed (bekend van o.a. X Factor) zijn eerste officiële single uit. Vanaf dat moment is de single ook te downloaden via Itunes en andere downloadkanalen. Natuurlijk vraagt zo’n moment om een luidruchtig feestje!

In samenwerking met café Buitenlust te Achterveld presenteert Ed zijn single tijdens een exclusieve releaseparty, en jij kunt daar bij zijn! Info over kaarten staat onderaan het artikel.

BLINDE ED zingt zijn single live maar daar blijft het niet bij. MOOI WARK komt een knallende show neerzetten en ook  DJ B&No (bekend van de Zwarte Cross) zal de boel flink op zijn kop zetten. ALEX (Bosse rooi rozen & Meissie meissie), Sway en Jantine Mak kruipen ook het podium op. Nieuwtjes maken wij in de loop van deze week via www.blinde-ed.nl en de Social Media bekend.

Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.00 uur. Toegang alleen met kaart en goed humeur. Dresscode: Hollywood meets Achterveld Kaarten haal je af bij café Buitenlust of je bestelt ze bij het management van Blinde Ed. Wees er snel bij want op = op !

Café Buitenlust,  Hessenweg 337 te Achterveld Tel. 0342 – 451 327 www.cafebarbuitenlust.nl

Management Blinde Ed 06 – 2816 3806 management@blinde-ed.nl www.blinde-ed.nl


07 
Sep 2011 

Nu te downloaden ANGIE van Blinde Ed

Ik heb jullie al weken lekker gemaakt maar nu is het echt zover.

Op veler verzoek heb ik ANGIE als single uitgebracht. Je kunt hem vanaf vandaag downloaden via alle downloadwinkels en natuurlijk ook via ITunes. Hier alvast een linkje: http://www.legaldownload.net/Blinde-Ed  Ik hoop dat jullie er net zo tevreden over zijn als ik.

Vanavond vieren we dat met een knallende release party in Café Buitenlust te Achterveld. Er zijn nog maar een paar kaartjes over dus haast je als je er bij wilt zijn en bel: 0342 – 451327  De toegang is gratis.

Op het programma staan: Blinde Ed, Jantine (X-Factor), Alex (Bossie Rooie Rozen), DJ B&No, Huub Peters (Soundmixshow, X-Factor) en MOOI WARK De Presentatie is in handen van Balthazal van Puffelen (3FM, Zwarte Cross Radio en Optimaal FM)  Dussss, misschien tot vanavond…..?

Rock on, ED


27 
Aug 2011 

Regel nu je kaarten voor de exclusieve Single Release Party van Blinde Ed

Kaartjes kan je bestellen/afhalen via:

Café Buitenlust,  Hessenweg 337 te Achterveld Tel. 0342 – 451 327 www.cafebarbuitenlust.nl


25 
Aug 2011 

Rectificatie bericht AD m.b.t. Dorpsdag Hoevelaken

Door een misverstand tussen de journalist van het AD enerzijds, en de organisatie van de Dorpsdag Hoevelaken en Blinde Ed anderzijds, is er een artikel gebubliceerd met onjuiste informatie.  In tegenstelling tot wat er vermeld staat zullen er GEEN singles van Blinde Ed verloot worden.  De officiële releasedatum is 7 september, kortom, een verloting op 27 augustus zit er niet in. Natuurlijk kan iedereen vanaf 7 september de single downloaden van Itunes en andere downloadkanalen.

Om de pijn te verzachten hebben de Stichting Dorpsdag Hoevelaken en het management van Ed toch iets leuks verzonnen. Er worden 2 kaarten verloot voor de exclusieve Single Releaseparty bij café Buitenlust in Achterveld. Daarnaast ontvangen de winnaars op 7 september Ed’s nieuwe single en de CD uit 2006.


30 
Jul 2011 

Videoclip bij de nieuwe Single

We hebben het thema voor de videoclip van de single nu helemaal rond. De opnames zullen plaatsvinden in de maand augustus.
De release datum van de video valt samen met die van de single.

30 
Jul 2011 

Begin september release single

 Het is een hele tijd geleden en hard tijd voor een update. Naast optreden heb ik de afgelopen maand met een paar kick-ass muzikanten een single opgenomen bij Studio Kempers. De single wordt digitaal uitgebracht maar er worden er wel een stuk of duizend geperst voor promotie doeleinden. Dus dat wordt een collectors item. Het ontwerp voor de Wallet is zo goed als klaar, het wachten is alleen nog op de barcode. De release is begin september, dus houd Itunes, radio en TV goed in de gaten. Zo gauw ik meer weet horen jullie het ook.


30 
Jul 2011 

Gig Heerhugowaard 31/07/’11 is verzet naar 10/12/’11

Vanwege problemen met de vergunning heeft de organisatie dit topfeest helaas moeten verzetten naar december


07 
Jun 2011 

PERSBERICHT: Blinde Ed te gast in Theater De Schalm – Veldhoven

Blinde Ed te gast bij Scrum in ‘A night at the pub’.

Vrijdag 17 juni is Blinde Ed te gast in ‘A night at the pub’, de theatervoorstelling van Scrum.  In Theater De Schalm in Veldhoven brengt Scrum die avond het Schotse muziekgevoel tot leven! De bühne wordt omgebouwd tot heuse kroeg. Een ieder die ooit in een Schotse kroeg is geweest, weet dat daar geen avond hetzelfde is. Daarom nodigt Scrum vaker gastmuzikanten uit. Het geeft een extra impuls aan het Schotse kroeggevoel. Blinde Ed is al langer een bekende van de band. De blinde rocker behoeft na zijn succesvolle deelname aan X-factor geen introductie meer. 

Sinds een aantal jaren is folkband Scrum een graag geziene gast op menig festival in binnen- en buitenland. Zo hebben de muzikanten reeds de bühne gedeeld met The Dubliners en waren zij in 2009 de ontdekking van het internationale Skagen Folkfestival in Denemarken. 

 ‘A night at the pub’ is geïnspireerd op een trip die de band naar Schotland maakte. Daar ervoeren de mannen van Scrum het authentieke Schotse kroeggevoel. Dit unieke gevoel, samen met hun liefde voor de rauwe, eerlijke en energieke muziek, willen ze dan ook graag met het publiek delen. Deze voorstelling kenmerkt zich door zowel fenomenale en uitzinnige als ook kleine, intense momenten, wat een krachtige voorstelling met veel beleving oplevert. Geniet van saamhorigheid, vriendschap, muziek en drank. Hef samen met Scrum het glas tijdens ‘a night at the pub’: Slainte Mhath!

Scrum bestaat uit Skottie (zang, gitaar, banjo, mandoline), Maurits (viool), Marco (bas, accordeon), Robin (gitaar), Oscar (drums) en Fred (bagpipes, tin whistle). 

Kijk voor meer informatie en speeldata op www.scrummusic.nl


08 
Apr 2011 

EINDELIJK VALT ER IETS TE STEMMEN

Vanavond is het zover! De EERSTE LIVESHOWop RTL 4!!!
Allemaal KIJKEN hoor vanaf half 9 en STEMMEN natuurlijk. Zonder jullie kom ik er niet.

De zenuwen begin ik aardig te voelen maar ik vertrouw op jullie stemmen voor de volgende ronde!!!

SMS ED naar 3131 (vanaf 20.30 zijn de lijnen open)

Rock on, Ed


15 
Feb 2011 

Probleem met Mailbox, SVP opnieuw versturen

Vanwege een overvolle mailbox zijn mails verzonden tussen maandag 14 februari 15.00 uur en dinsdag 15 februari 11.00 uur niet bij ons aangekomen. Onze excusus hiervoor en bij deze het verzoek aan u om de mail opnieuw te versturen.


09 
Feb 2011 

Goed nieuws! De agenda wordt deze week bijgewerkt…

Het is waar, de agenda loopt behoorlijk achter door alle drukte van de laatste tijd.
We werken er deze week keihard aan om alle boekingen er in te zetten.
Dan weten jullie weer waar je de lekkerste muzikale snacks kan halen en ik heb weer publiek, da’s ook best fijn.


06 
Feb 2011 

Download de CD van Blinde Ed-Ed Rocks!!! www.legaldownload.net/blinde-ed


26 
Jan 2011 

Bekijk een voorstukje van de openingsclip van X-Factor 2011

Eerste beelden van de X-factor lipdub

Woensdagavond 26 januari méér in RTL Boulevard.

De Uitzending van X-Factor is op vrijdag 28 januari op RTL 4 om 20.30 uur


26 
Jan 2011 
25 
Jan 2011 

Volg Blinde Ed op Twitter


11 
Jan 2011 

Heeft de X-factor de Ed-factor?

xfactor-logoJazeker! Kijk daarvoor op 28 januari om half negen naar RTL4. Begin december deed hij (en vele anderen) in de Heineken Music Hall auditie voor een 4 koppige jury, Angela Groothuizen, Gordon, Eric van Tijn en Stacey Rookhuizen. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Haalt ie ’t of haalt ie ’t niet? We houden jullie op de hoogte.


15 
Nov 2010 

Actie voor 3FM Serious Request bij Café Aloys- Eindhoven

Op 20 december treden o.a. Blinde Ed en AC/Dixi bij Café Aloys in Eindhoven.

Vanaf zaterdag 18 december staat het glazen huis in Eindhoven in het kader van 3FM Serious Request, dat dit jaar actie voert voor kinderen met HIV.
De hele week zullen er activiteiten plaats vinden in de vorm van live optredens in de Aloys en onder andere een veiling in La Route. Er zullen dagelijks collectes worden gehouden en ook alle entreegelden voor de bands gaan rechtstreeks naar het goede doel. Ook zullen beide kroegen een deel van hun baromzet doneren. Via deze site kun je op de hoogte blijven van alle activiteiten.


13 
Sep 2010 

Barchem Jankt – Barchem

Bron: www.barchem.org
Geschreven door Dorien Nannings
zaterdag, 28 augustus 2010 20:08

Zangers en zangeressen kunnen zich weer opgeven voor Barchem Jankt. Op zaterdag 9 oktober 2010 is de tiende editie van Barchem Jankt.

“Tien jaar Barchem Jankt vinden wij een mijlpaal. We zijn ooit begonnen met het idee dat we wel zouden zien wat ervan komt. We hadden nooit durven hopen dat het zou uitgroeien tot zo’n mooi evenement”, aldus Alex Welbergen. “Het idee voor dit evenement is ooit ontstaan op een uitvoering van de gymnastiekvereniging DOS. We zijn er vol enthousiasme aan begonnen en nu loopt het toch weer elk jaar”, stelt Welbergen.

Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door vijf Barchemers, Dinand Leusink, Ron Buurman, Alex Welbergen, Marina Boersma en Annette Schenk. Sinds een paar jaar staat een vaste begeleidingsgroep, met als vaste kern leden van de showband Chameleon Patrick Meutstege en Rene Ooyman, de deelnemers muzikaal bij.

De tiende editie krijgt een speciaal tintje. “Wat dat is, verklappen we nog niet”, aldus Welbergen.

Het repertoire is in de tien jaar Barchem Jankt veranderd van Nederlandse smartlappen naar Nederlandstalige muziek. Welbergen: “We konden door over te gaan naar een breder reportoire nog meer een feest ervan maken. Er is een grotere diversiteit in de nummers. Na het bekendmaken van de uitslag is het feest trouwens nog niet afgelopen. Net zoals voorgaande jaren zal Blinde Ed het feest muzikaal voortzetten.”


27 
Apr 2010 

Muziekplein op Koninginnedag

Dinsdag 20 april 2010 09:40

LEUSDEN – Op Koninginnedag in Leusden voor de 10de keer het Muziekplein. Vrijdag 30 april zullen 3 bands optreden op het feesterrein bij de braderie in het hart van Leusden van 12.00 tot 17.00 uur.

Allereerst zal Cherry Flavoured een spetterend optreden brengen. Een goede opening om lekker warm te draaien.

Als tweede komt Blinde Ed met zijn Ed’s One man band’. De organisatie is super trots dat Blinde Ed uit Amersfoort dit jaar op het Muziekplein te zien en te horen is. Deze veelzijdige artiest boeit jong en oud en is inmiddels een begrip in de regio.

Voor de afsluiting van de middag zorgt Bleu Haze. Deze band heeft al meerdere malen opgetreden op het Muziekplein op Koniginnedag. Zij zullen ook nu weer voor een geweldige afsluiting zorgen.

Bron: www.leusderkrant.nl


13 
Apr 2010 

In Memoriam Rob de Valk, 20 oktober 1960 – 11 april 2010

Lieve allemaal,

Namens de Stichting de Vrienden van Rob de Valk wil ik jullie laten weten dat Rob op zondag 11 april is overleden. Rob is 49 jaar geworden.

Wij willen iedereen die belangeloos heeft meegewerkt nogmaals bedanken voor hun geweldige bijdrage aan het benefietconcert in de IJsbreker. Elke keer als we Rob spraken vertelde hij ons weer wat een fantastisch feest hij heeft gehad.  Ook de mensen die de moeite hebben genomen om naar de IJsbreker te komen bedanken wij hierbij hartelijk.

Met het geld dat is opgehaald heeft Rob een Oldtimer gekocht, hij heeft daar gelukkig nog een aantal maanden van kunnen genieten. Zelfs toen hij zelf niet meer kon rijden hebben zijn familie en zijn buddy met hem rondgetoerd.

Rob ligt thuis opgebaard. Vrijdag 16 april om 11.00 uur is het definitieve afscheid en kijken we terug op Rob’s leven in het crematorium aan de Dodeweg 31, 3832 RE Amersfoort.

Groetjes, Ed en Maroeska


31 
Mar 2010 

Voorverkoop Achterhoek Party Eibergen

De Achterhoek Party is gewoon een lekkere avond om heerlijk uit je dak te gaan. Biertje, wijntje, vrienden ontmoeten en swingen op twee te gekke bands. Dat kun je wel toevertrouwen aan Blinde Ed www.edsonemanband.nl en Plork en de Aannemers www.plorkendeaannemers.nl (zie foto). De twee bands spelen bij toerbeurt steeds sets van 40 minuten. De eerste set begint om 20.15 uur en de Achterhoek Party wordt om 23.15 uur afgesloten met een daverende slotsessie.

Plork en de Aannemers.jpg

Scoor snel, velig en voordelig je ticket online via de site www.openei.nl Klik op het kopje ‘tickets’, of ga naar de VVV-kantoren in Berkelland. (voorverkoop 7,50 uur aan de kassa 10 euro).


22 
Mar 2010 

Jannespop: nu nog ‘n goed programma

Door Henny Haggeman

ULFT – Jannespop heeft alle ingrediënten in zich om uit te groeien tot een Achterhoeks festival met allure: een toplocatie (de Drufabriek in Ulft met drie podia), een naam die klinkt als een klok en een meer dan ontroerende historie (het 3-jarige jochie Jannes dat de strijd tegen kanker verliest). Als nu de organisatie ook nog durft een echt spannend programma te presenteren, dan wordt Jannespop het kleine – én overdekte – broertje van Huntenpop.

Jannespop werd vorig jaar voor het eerst gehouden om geld in te zamelen, om zo de ouders van Jannes te ondersteunen in de – uiteindelijk vruchteloze – strijd van hun zoontje. De bands speelden gratis en met de entreegelden werden de ouders ondersteund. Een principe dat niet is veranderd in de versie van 2010: de opbrengst gaat naar de stichting Jannes Slutter, die gezinnen ondersteunt met ernstig zieke kinderen.

Zaterdagmiddag en -avond stonden in de Drufabriek ruim twintig bands op drie podia. De Sjonnies uit Nijmegen waren op papier de meest aansprekende band en verwachtingsvol stroomde rond half elf de theaterzaal vol. Maar De Sjonnies zijn De Sjonnies niet meer. Ronnie Ruysdael heeft de band verlaten. De nieuwe zanger Harm kan vooralsnog niet in de schaduw van Ruysdael staan. Omdat De Sjonnies op prime time stonden, sloeg het festival wat dood. Een groot deel van het publiek – dat pas ‘s avonds redelijk massaal (er waren achthonderd betalende bezoekers) de weg naar de Dru vond – miste Boh Foi Toch, JennBBlues en Diggeth. Deze aansprekende bands stonden al in de middag en vooravond geprogrammeerd.

 Hoogtepunt voor de avondbezoeker was opmerkelijk genoeg Blinde Ed, de rauwe rockversie van Stevie Wonder. Ed begeleidt zichzelf enkel op een voorgeprogrammeerde synthesizer en speelde zaterdagavond het Schaflokaal in z’n eentje plat. Hoeveel de benefiet heeft opgebracht was gisteren nog niet bekend.

Bron: De Gelderlander


06 
Mar 2010 

Jannespop in Drufabriek

zaterdag 06 maart 2010 |

ULFT – De tweede editie van Jannespop wordt zaterdag 20 maart gehouden in de Drufabriek in Ulft.

Jannespop is een benefietfestival voor de financiële ondersteuning van gezinnen met ernstig zieke kinderen.

De aanleiding voor het festival is tragisch. Vorig jaar kregen de ouders van de Jannes Slutter te horen dat hun 3-jarige zoontje een hersentumor had. Het jongetje heeft vijf maanden lang gevochten voor zijn leven, maar hij heeft het niet gered.

Tijdens die laatste maanden was het voor de ouders vooral financieel niet mogelijk om fulltime bij hun zoon te zijn. Reden voor muzikale vrienden van het gezin om een benefietfestival te houden. Met de opbrengsten konden de ouders zich toch helemaal richten op de verzorging van hun zoon. “Het waren de zwaarste, maar op emotioneel vlak in zekere zin ook de mooiste maanden van mijn leven”, zegt moeder Moniek nu.

De familie Slutter heeft lang getwijfeld over een vervolg op het evenement. Eind december is de knoop doorgehakt: Jannespop gaat door. Om ouders van ernstig zieke kinderen financieel bij te staan.

Om kinderen te kunnen verzorgen, moeten ouders verlof nemen en dat kost geld. Ook gaat het om de aanschaf van medische hulpmiddelen of af en toe een aardigheidje.

De belastingdienst heeft de stichting Jannes Slutter inmiddels de ANBI status verleend.

Jannespop wordt zaterdag van 14 tot 1 uur gehouden. Er zijn optredens in de theaterzaal, popzaal en het Schaftlokaal van de Drufabriek.

Er staan optredens gepland van onder andere De Sjonnies, Boh Foi Toch, Alan Gascoigne Trio, Blizzard, Huphter, Blinde Ed, Terry Bogus/Fake no more, dj Spincat, Scrum en Ghijs de Bruijn. Alle artiesten en technici werken belangeloos mee aan het festival. Verder hebben zich ook al bedrijven gemeld die met een financiële bijdrage het evenement mogelijk maken.

De entree bedraagt in de voorverkoop 15 euro en aan de dagkassa 20 euro. Kinderen tot 10 jaar hebben tot acht uur ‘s avonds gratis entree.

Voor meer informatie: www.jannespop.nl

Bron: www.gelderlander.nl

17 
Jun 2009 

Benefiet voor Rob: Opbrengst concert moet laatste wens doen uitkomen

17 jun 2009

LEUSDEN – Muzikant Edwin Ruyer, bekend onder de artiestennaam Blinde Ed, is voorzitter van de stichting Vrienden van Rob de Valk die op zondag 28 juni in De IJsbreker een benefietconcert organiseert. Met de opbrengst wil de stichting een grote wens van collega-muzikant en/of vriend Rob de Valk uit Leusden, die ongeneeslijk ziek is, in vervulling laten gaan.
Edwin Ruyer (Blinde Ed) en Maroeska Dorrestijn.

Edwin Ruyer (Blinde Ed) en Maroeska Dorrestijn.

“Vorig jaar september kreeg Rob te horen dat hij een hersentumor heeft en nog maximaal anderhalf jaar te leven”, vertelt Ed, die Rob al kent sinds 1987, het jaar waarin Rob als zanger en Ed als toetsenist bij The Defenders kwam. Ed heeft goede herinneringen aan die tijd waarin ze, ook los van de band, veel meemaakten. “We hielden jamsessies in een bar in Amersfoort, gaven jaarlijks kerstconcerten in De Rooie Schuur en ik was erbij toen Rob begin jaren 90 tweede werd op de Soundmixshow in Aalsmeer.” Ook de herinnering aan een studentenfeest in België waar ze optraden komt boven. “Daar verdienden we uiteindelijk niets, zelfs onze drankjes moesten we zelf betalen”, memoreert hij lachend.
De muzikant Rob werd hem ook dierbaar als vriend. “Hij is een levensgenieter, een positief mens die altijd voor anderen klaar staat.”
De ziekte van Rob maakte dat de zanger niet meer op kon treden en zijn bedrijf in podiumbouw niet meer gerund kreeg. “Dat bracht hem in financieel zwaar weer”, aldus Ed. Die financieel beroerde situatie was voor Robs goede vriend Lex Schriever aanleiding om op Hyves aan vrienden te vragen een tientje te doneren om een grote wens van Rob in vervulling te laten gaan . “Rob wilde nog iets afmaken in zijn leven. Zijn oude jeep lag helemaal uit elkaar. Die wilde hij weer in orde hebben om in zijn laatste zomer mee te gaan toeren”, verduidelijkt Ed. Navraag maakte duidelijk dat reparatie rond de 2000 euro zou kosten en de blinde zanger concludeerde: “Dan komen we nog een heleboel tekort.”
Het bracht hem en zijn vrouw Maroeska op het idee een benefietconcert te organiseren en ze vroegen daarvoor toestemming aan Rob. “Hij was ontroerd”, schetst Ed diens reactie.
Terwijl het paar al bezig ging met de organisatie, werd de stichting Vrienden van Rob de Valk opgericht. “De stichting verzamelt geld, koopt de jeep op en stelt deze na reparatie ter beschikking aan Rob. Na Robs overlijden wordt de jeep verkocht tegen een realistisch bedrag. Dat bedrag en eventueel restgeld gaat dan naar de kankerbestrijding waarna de stichting wordt ontbonden”, laat Maroeska weten. Notariskantoor Bolscher Van der Brug Huzink toonde zich een geweldige sponsor. “Hij berekende niets.” Ook anderen liepen warm voor het plan. Zo verzorgde Drukstore Leusden de posters, stelt De IJsbreker de zaal en een deel van het consumptiegeld ter beschikking en wordt de drank voor de bands geleverd door Albert Heijn. Uiteraard treden die bands (zie kader) en dj Benno gratis op. The Defenders, in 1992 uit elkaar gegaan maar nu weer voor de gelegenheid bijeen, trappen af. “Rob zal waarschijnlijk zelf niet meezingen met zijn oude band want zijn gehoor en stem zijn aangetast door de chemokuur”, legt Ed uit. Maroeska: “Maar we houden het wel open.”
Nu de posters overal hangen, komen er warme en verrassende reacties binnen. “Het lijkt of er onder elke stoeptegel een zanger vandaan komt die mee wil doen”, zegt Ed. “Mogelijk zijn er nog twee in te passen in het Defendersprogramma”, hoopt hij. Maar wat hij vooral hoopt en verwacht van 28 juni is: “Een hoop mensen, een gezellig feest en genoeg geld voor de jeep.”

Bron: Leusden Nu